Az egyik nagy kedvencünk. Kivétel nélkül mindenki szereti itthon.
Könnyen és gyorsan elkészül és nem utolsó szempont az sem, hogy nem igényel semmi különleges hozzávalót.
Hozzávalók :
60dkg liszt
2 tojás
5dkg vaj
5dkg élesztő
5dkg cukor
1 tk só
2,5 dl tej
15 dkg darált dió
10dkg porcukor
1 van cukor
3 ek olvasztott vaj
Az élesztő felfuttatom a fel melegített, langyos tejben,ha felfutott a többi hozzávalóval elkeverem és addig dagasztom, amíg szép, egynemű tésztát nem kapok. KB 30 percig kelesztem, majd enyhén lisztezett felületen elkészítem a “galuskákat” . Kinyújthatjuk és fél hold alakokat szaggatva is készülhet, de én most rendhagyómód másként csináltam. 8 felé osztottam a tésztát, egyenként “kiskígyókat” formáztam, majd kB 2 centis szeletekre vágtam őket. A szeleteket az olvasztott vajba, majd a darált dióval, vaníliás cukorral elkevert porcukorba forgatom. Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom őket és 170 fokon kB 30 perc alatt készre sütöm
Most nem készítettem külön sodót, csak egy vaníliás pudingot főztem meg kB 7,5-8 dl tejjel .
Jó étvágyat hozzá!