Aranygaluska

Az egyik nagy kedvencünk. Kivétel nélkül mindenki szereti itthon. 

Könnyen és gyorsan elkészül és nem utolsó szempont az sem, hogy nem igényel semmi különleges hozzávalót. 

Hozzávalók :

60dkg liszt

2 tojás 

5dkg vaj

5dkg élesztő

5dkg cukor

1 tk só 

2,5 dl tej

15 dkg darált dió 

10dkg porcukor 

1 van cukor 

3 ek olvasztott vaj

 

Az élesztő felfuttatom a fel melegített, langyos tejben,ha felfutott a többi hozzávalóval elkeverem és addig dagasztom, amíg szép, egynemű tésztát nem kapok. KB 30 percig kelesztem, majd enyhén lisztezett felületen elkészítem a “galuskákat” . Kinyújthatjuk és fél hold alakokat szaggatva is készülhet, de én most rendhagyómód másként csináltam. 8 felé osztottam a tésztát, egyenként “kiskígyókat” formáztam, majd kB 2 centis szeletekre vágtam őket. A szeleteket az olvasztott vajba, majd a darált dióval, vaníliás cukorral elkevert porcukorba forgatom. Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom őket és 170 fokon kB 30 perc alatt készre sütöm  

Most nem készítettem külön sodót, csak egy vaníliás pudingot főztem meg kB 7,5-8 dl tejjel .

Jó étvágyat hozzá! 

Címkék: ,
Tovább a blogra »